Kolačići

Informacije o kolačićima za korisnike internetske stranice
Kako brojne druge tvrtke, tako i GlaxoSmithKline koristi tzv. kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva za posjetitelje naše internetske stranice.
Kolačići su male datoteke sačinjene od niza slova i brojeva koje poslužitelji na kojima internetska stranica gostuje, instalira na Vaše računalo. Vlasniku internetske stranice omogućavaju da Vas razlikuje od ostalih korisnika internetske stranice. Kolačići se ne mogu kreirati u obliku koda ili koristiti za prenošenje virusa te također ne omogućavaju pristup Vašem tvrdom disku. I ako se kolačići pohrane na Vaš tvrdi disk, nemamo nikakav pristup informacijama koje su na njemu pohranjene.
Podaci dobiveni pomoću kolačića na internetskoj stranici tvrtke GlaxoSmithKline, mogu se koristiti u različite svrhe, uključujući sljedeće:
• Nužno potrebni: Ovi kolačići su od bitnog značaja jer omogućavaju da se krećete internetskom stranicom i koristite njene mogućnosti kao što su pristup zaštićenim dijelovima internetske stranice i pohranjivanje proizvoda u košaricu.
• Kapacitet: Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji koriste internetsku stranicu, npr.: koje stranice posjećuju najčešće i primaju li poruke o pogrešci. Ovi kolačići se koriste za poboljšanje rada internetske stranice u budućim inačicama.
• Funkcionalnost: Ovi kolačići internetskoj stranici omogućavaju da zapamti Vaše odluke kao što je odabir korisničkog imena, jezika ili Vaše regije te osiguravaju personaliziranije korisničko iskustvo.
• Usmjerenost ili oglašavanje: Ovi kolačići se koriste za pružanje sadržaja koji su važniji za Vas i Vaše interese.

Na našoj internetskoj stranici ne dopuštamo oglašavanje od strane trećih osoba, međutim ne možemo kontrolirati oglašivače kojima oglašavanje dozvoljavaju ponuditelji internetskih usluga dok pretražujete po internetu.

Tvrtka GlaxoSmithKline je po zakonu dužna ishoditi Vašu suglasnost za instalaciju svih vrsta kolačića, osim onih koji su »Nužno potrebni«. Zbog toga je tvrtka GlaxoSmithKline za Vas pojednostavnila upravljanje različitim kolačićima koji se koriste na našim internetskim stranicama, namijenjenima za korištenje u Europskoj uniji, te Vam na taj način omogućila da sami odaberete želite li instalaciju kolačića tijekom pretraživanja po našoj internetskoj stranici. Molimo, uzmite u obzir da onemogućavanjem kolačića (uključujući nužno potrebne kolačiće) možete onemogućiti i pristup određenim funkcijama ili dijelovima iste internetske stranice.