Kako djeluje Sensodyne

Što je osjetljivost zuba?
Zbog različitih čimbenika, Vaši zubi mogu postati osjetljivi na promjene topline, na slatku ili kiselu hranu, što većina ljudi osjeća kao neugodnu oštru bol zuba, a neki i kao sijevajuću bol. Kod zdravih zuba, dentin je prekriven desnima i caklinom. Ako je dentin izložen, to područje postaje osjetljivo. Do izloženosti može doći zbog više razloga - gubitak cakline može biti posljedica kiselinske erozije i abrazije zbog četkanja zuba, a dentin može postati izložen također i zbog povlačenja desni. Zbog toga što se u dentinu nalaze tisuće malenih kanala koji vode do živaca, zubi zbog prodora tekućine, te posljedično stimulacije živčanih završetaka, postaju preosjetljivi.

Kako djeluje Sensodyne?

Sensodyne zubne paste djeluju na različite načine koji se razlikuju s obzirom na sastav djelatnih tvari. Proizvodi sadrže kalijev nitrat, stroncijev klorid, NovaMin (kalcij-natrij fosfosilikat) ili kositrov fluorid koji pomažu olakšati bol osjetljivih zuba.

Odaberite jedan od gornjih proizvoda i pogledajte kako djeluje Sensodyne.

Sensodyne Sensitivity & Gum

Zubna pasta Sensodyne Sensitivity & Gum klinički je dokazana dnevna zubna pasta s dvostrukim djelovanjem za osobe s osjetljivim zubima i problemima s desnima.

Njezina formula dvostrukog djelovanja djeluje na dva načina. Izgrađuje zaštitni sloj preko osjetljivih područja i ciljano uklanja bakterije plaka, čime doprinosi održavanju dobrog zdravlja desni. Uz četkanje dvaput dnevno, također pomaže pri uklanjanju površinskih mrlja, za bjelje zube. Za dvostruko djelovanje protiv osjetljivosti i problema s desnima, iskušajte pastu za zube Sensodyne Sensitivity & Gum.

✓ Zubna pasta s dvostrukim djelovanjem za osjetljivost i probleme s desnima

 ✓ Klinički dokazano dvostruko djelovanje za osjetljive zube i probleme s desnima

Sensodyne Sensitivity & Gum