Kako djeluje Sensodyne

Što je osjetljivost zuba?
Zbog različitih čimbenika, Vaši zubi mogu postati osjetljivi na promjene topline, na slatku ili kiselu hranu, što većina ljudi osjeća kao neugodnu oštru bol zuba, a neki i kao sijevajuću bol. Kod zdravih zuba, dentin je prekriven desnima i caklinom. Ako je dentin izložen, to područje postaje osjetljivo. Do izloženosti može doći zbog više razloga - gubitak cakline može biti posljedica kiselinske erozije i abrazije zbog četkanja zuba, a dentin može postati izložen također i zbog povlačenja desni. Zbog toga što se u dentinu nalaze tisuće malenih kanala koji vode do živaca, zubi zbog prodora tekućine, te posljedično stimulacije živčanih završetaka, postaju preosjetljivi.

Kako djeluje Sensodyne?

Sensodyne zubne paste djeluju na različite načine koji se razlikuju s obzirom na sastav djelatnih tvari. Proizvodi sadrže kalijev nitrat, stroncijev klorid, NovaMin (kalcij-natrij fosfosilikat) ili kositrov fluorid koji pomažu olakšati bol osjetljivih zuba.

Odaberite jedan od gornjih proizvoda i pogledajte kako djeluje Sensodyne.

Sensodyne Fluoride

Kalijev nitrat

Ublažava osjetljivost dentina pomoću blokade živčanog impulsa u unutrašnjosti zuba. Kalijev ion u Sensodynezubnoj pasti se mikroskopskim kanalima dentina probija do unutrašnjosti zuba i umiruje živac njegovom depolarizacijom. Prijenos živčanog impulsa do mozga je blokiran, što zaustavlja bol. Kliničke studije pokazuju da kalijev nitrat progresivno smanjuje bol u roku dva tjedna. Sensodynezubnu pastu je preporučljivo koristiti dvaput dnevno za sprječavanje reakcije živaca i za olakšavanje boli.

Daljnja uporaba Sensodynezubne paste pomoći će spriječiti ponovnu osjetljivost zuba.

Sensodyne Fluoride