Kako djeluje Sensodyne

Što je osjetljivost zuba?
Zbog različitih čimbenika, Vaši zubi mogu postati osjetljivi na promjene topline, na slatku ili kiselu hranu, što većina ljudi osjeća kao neugodnu oštru bol zuba, a neki i kao sijevajuću bol. Kod zdravih zuba, dentin je prekriven desnima i caklinom. Ako je dentin izložen, to područje postaje osjetljivo. Do izloženosti može doći zbog više razloga - gubitak cakline može biti posljedica kiselinske erozije i abrazije zbog četkanja zuba, a dentin može postati izložen također i zbog povlačenja desni. Zbog toga što se u dentinu nalaze tisuće malenih kanala koji vode do živaca, zubi zbog prodora tekućine, te posljedično stimulacije živčanih završetaka, postaju preosjetljivi.

Kako djeluje Sensodyne?

Sensodyne zubne paste djeluju na različite načine koji se razlikuju s obzirom na sastav djelatnih tvari. Proizvodi sadrže kalijev nitrat, stroncijev klorid, NovaMin (kalcij-natrij fosfosilikat) ili kositrov fluorid koji pomažu olakšati bol osjetljivih zuba.

Odaberite jedan od gornjih proizvoda i pogledajte kako djeluje Sensodyne.

Sensodyne Extra Whitening

Zubna pasta Sensodyne je posebno formulirana za ublažavanje osjetljivosti zuba. Kad se caklina istroši ili kada se desni povlače, dolazi do izlaganja dentina. To može dovesti do pojave boli zbog osjetljivosti zuba, na primer prilikom konzumiranja hladne i vruče hrane te pića.

Četkajte dvaput dnevno zubnom pastom Sensodyne Extra Whitening:

  • Izbeljivanje osmišljeno za ljude s osjetljivim zubima
  • Uklanja mrlje i polira površinu zuba
  • Pruža dugotrajno olakšanje od osjetljivosti
  • Pruža sve prednosti obične zubne paste
Sensodyne Extra Whitening